Skip to main content
Loading...

Beroende på om du är Arkitekt, Byggentreprenör, Byggherre, Förvaltare, Grossist eller Bygghandlare så ställs du inför olika typer av frågor rörande brandsäkert trä. Här nedan kan du se typiska frågeställningar som du kan ställas inför.

Arkitekt

När byggherren och du som arkitekt bestämt er för att använda trä så kommer frågan upp på bordet. Hur löser vi brandskyddskraven enligt gällande byggregler? Svaren på vilket krav som gäller, lämplig metod, tolkning av dokumentation, val av brandskyddsmedel är inte alltid helt enkelt att ta ställning till.

Läs mer

Byggentreprenör

Om du väljer föreskriven produkt så bryter du inte mot brandskyddsdokumentationen alternativt så kontaktar du Team Woodsafe och får hjälp av marknadens bästa och mest sakliga support inom brandsäkert trä.
Vi kan brandskydd, vi vet vad som gäller och vi har dokumentationen i ordning.

Läs mer

Byggherre/Förvaltare

Även om det finns byggherrar som resonerar att det blir entreprenörens problem att lösa situationen om det visar sig att produkten är felaktigt dokumenterad, så tror vi med största säkerhet att du som byggherre inte blir speciellt glad om det visar sig att dina hyresgäster inte får flytta in i bostäderna eller att de företag som skall öppna sin verksamhet i gallerian inte får göra det eftersom entreprenören, -byggherren använt produkter som inte är certifierade och därmed måste bytas ut innan tillträde kan beviljas.
 

Läs mer

Grossist och bygghandel

Som grossist, handelsagent och bygghandel förväntas du av din uppdragsgivare/kund att tillhandahålla träprodukter med rätt egenskap och korrekt dokumentation enligt lagkraven som ställs på produkten och för produktens slutanvändning. Som en distributionslänk mellan tillverkare och användare måste du komma ihåg att det inte finns genvägar att leverera en specialprodukt som brandsäkert trä. Lockande budskap som lågt pris, snabb leverans och att produkten är lika bra som den föreskrivna är några faktorer som du måste reagera inför. Stämmer det verkligen?

Läs mer