Skip to main content
Loading...

Precis som att köpa nya däck till bilen måste inte bara en egenskap tas med i beräkningen

  • Alt

När den brandskyddade träpanelen inte finns på marknaden ska den ersättas med en likvärdig. Då är det viktigt att ta hänsyn till alla egenskaper och inte bara brandklassen. Precis som att köpa nya däck till bilen måste de garantera alla egenskaper som håller bilen kvar på vägen oavsett årstid eller väderlek.

Däck till bilen är som bekant en förbrukningsvara och efter många mil har de blivit spruckna och slitna. Då är det dags att köpa nya. På väg till däckhandlaren gäller det att precisera exakt vilka egenskaper som de fyra nya däcken måste ha. Sommardäck? Vinterdäck? Med eller utan dubb? Eller kanske allrounddäck? Det är många faktorer som direkt påverkar väggreppet och avgör om bilen kan hålla sig kvar på vägen eller inte.
Samma sak är det att investera i brandskyddat trä. Det är inte bara en egenskap som måste tas med i beräkningarna utan flera. Det är särskilt viktigt när en likvärdig produkt ska väljas.
Den likvärdiga träpanelen ska ha samma egenskaper som den som ska ersättas. Den ska kunna klara brand så att lågorna inte får fäste och det ska gälla över tid, tills man bestämt att en ny panel ska sättas upp. Under den perioden måste panelen klara alla kriterier som man bestämt under projekteringen.

Det räcker inte med att enbart se till brandklassen. Det är bara en egenskap. Alla egenskaper måste tas hänsyn till för att garantera ett fullgott brandskydd. Där är beständighet över tid är en av de mest betydande.

Liksom val av rätt däck som klarar den annalkande vintern med snöslask och ishala gator genom flera vintrar, måste den likvärdiga träprodukten också skydda mot brand över tid. Precis som den kvaliteten som skulle ha valts om den fanns tillgänglig på marknaden.

 

Klicka här för att prenumerera på Woodsafes nyhetsbrev